Ingredienten uit de Thaise keuken

De meeste ingredienten uit de Thaise keuken zijn in BelgiŽ verkrijgbaar, maar het is vaak moeilijk ze te vinden omdat ze met verschillende namen worden genoemd.

Hieronder treft u naast de afbeeldingen van veel voorkomende ingredienten uit de Thaise keuken de respectievelijk Nederlandse, Engelse, Indonesische, Thaise en Latijnse benaming daarvan aan.

De lijst kan U helpen bij uw zoektocht naar ingredienten.


    Thaise chili pepertjes
    Thai hot chillies
    Lombok rawit
    Prik key noow
    Capsicum annuum



    Chili pepers of Spaanse pepers
    Spur chillies
    Lombok
    Prik chi fah
    Capsicum annuum



    Citroenblad
    Kaffir Lime leaf
    Daon Djeroek Poeroet
    Bai makroot
    Citrus hystrix



    Citroen gras
    Lemon grass
    Sereh
    Takhrai
    Cymbopgon citratus



    Laos wortel
  Galangal of Thai (Siamese) ginger
    Laos
    Kha
    Alpinia galangal



    Gedroogde chili pepers
    Dried red chillies
    Lombok kering
    Prik Haeng




    Gember
    Ginger
    Djahe
    King
    Zingiber officinale



    Koriander
    Coriander
    Ketoembar
    Pak chi
    Coriandrum sativum



    Basilicum
    Sweet basil
    Daon kermangie
    Bai horapha
    Ocimum basilicum



    Basilicum (heilige basilicum)
     Holy (sacred) basil
    Bai kraphrao
    Ocimum sanctum




    Kouseband
    Yard long bean
    Katjang pandjang
    Tua fak yao
    Vigna sesquipedalis



    Limoen
    Lime
    Djeroek nipis
    Manao
    Citrus acide



    Aubergine
    Eggplant
    Terong
    Makhua pro
    Solanum melongena